بتن ریزی فونداسیون

بتن ریزی فونداسیون

بتن ریزی فونداسیون مرحله ای است که میزان استحکام و مقاومت هر بنا را معین می‌کند. در این مرحله مهم، در کف بنا بتن ریخته می‌شود. البته باید بدانید که این بتن ریزی با کمک قالب انجام شده و تا زمانی که بتن به سطح دلخواه نرسد، قالب‌ها خارج نخواهد شد. مهندسین ساختمان سازی نسبت به انجام این مرحله حساسیت بسیار زیادی دارند؛ زیرا هر گونه خطا در این بخش می‌تواند خطرات زیادی برای مقاومت ساختمان داشته باشد.

بتن ریزی فونداسیون چیست؟

در بخش قبلی شرح دادیم که مفهوم بتن ریزی فونداسیون چیست. اما در اینجا باید ذکر کنیم که این بخش از ساختمان سازی در چهار مرحله انجام می‌شود. در ادامه این چهار مرحله مهم را شرح می‌دهیم.
• آرماتوربندی
در این مرحله، سازندگان به این نکته توجه خواهند کرد که بنای مورد نظر قرار است در چند طبقه ساخته شود. سپس با توجه به این گزینه بتن ریزی ، میلگرد‌هایی با قطر متناسب انتخاب شده و آرماتوربندی انجام می‌شود.
• قالب بندی
در مرحله دوم لازم است در اطراف میلگرد‌ها، قالب‌هایی طراحی و اجرا شود. فلسفه اجرای قالب‌ها این است که بتن به شکل دلخواه به درون آن‌ها هدایت شود.
• بتن ریزی
حال نوبت به این مرحله می‌رسد که بتن به یک باره وارد قالب‌ها شود. نکته مهم این مرحله این است که تخلیه بتن باید کاملا پیوسته و بدون وقفه انجام شود.
• متراکم سازی
کاملا طبیعیست که در بتن ریخته شده، هوا وجود داشته و بخش‌هایی از آن تراکم لازم را نداشته باشد. به همین دلیل با کمک تجهیزات خاصی، بتن کاملا متراکم و فشرده می‌شود.

قیمت بتن ریزی فونداسیون

 

قیمت بتن ریزی فونداسیون مقوله ای است که نمی‌توان برای آن یک نرخ از پیش تعیین شده در نظر گرفت؛ زیرا شما باید در نظر داشته که ساختمان شما قرار است در چند طبقه ساخته شود؟ متراژ بنا چقدر است؟ البته همه چیز با پاسخ به این سوال‌ها تمام نمی‌شود. هزینه میلگرد‌ها، قالب‌ها، نرخ روز بتن، نیروی کار و تامین تجهیزات همگی آیتم‌هایی هستند که هزینه تمام شده بتن ریزی فونداسیون را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

 

قیمت بتن ریزی فونداسیون

بتن ریزی فونداسیون اسکلت فلزی

 

بتن ریزی یکی از بخش‌های مهم فونداسیون اسکلت فلزی به شمار می‌رود. هماهنگی در زمان و نحوه اجرا مهم ترین اصل این مرحله محسوب می‌شود. دقت کنید که کل نقاط آرماتوربندی شده و کف سازه باید با مواد بتنی پر شود. البته بتن آماده شده قبل از تخلیه باید در دستگاه‌های میکسر به خوبی مخلوط شود تا از نظر یک دست بودن هیچ ایرادی نداشته باشد. در ضمن باید به فاصله بین دستگاه‌های تخلیه و فونداسیون نیز توجه کنید؛ زیرا فاصله زیاد، احتمال کاهش کیفیت بتن را بالا خواهد برد. استفاده از ابزاری به نام شوت در این مبحث به شما کمک می‌کند.

بتن ریزی فونداسیون ایران مال

 

مطمئنا اطلاع دارید که ایران مال بزرگ‌ ترین مجتمع تجاری کشور محسوب می‌شود. وسعت بالای این پروژه باعث‌ شده که حجم بتن ریزی آن بسیار بالا بوده و در مراحل اجرای آن، نیرو‌های زیادی به کار گرفته شود. ۱۸۰۰ متر مکعب بتن ریزی در طی یک روز کاری، رکوردیست که توسط این پروژه به ثبت رسیده است. حضور نیرو‌های انسانی به صورت سه شیفته و به کارگیری تعداد زیادی ماشین آلات و دستگاه‌ها نشان از سنگینی مراحل بتن ریزی فونداسیون ایران مال دارد.

بتن ریزی فونداسیون در دو مرحله

 

گاهی اوقات شرایطی پیش می‌آید که لازم است بتن ریزی فونداسیون در دو مرحله انجام شود. این شرایط شامل موارد زیر هستند.
• بتن آماده به اتمام برسد.
• زمان لازم برای تمام کردن بتن ریزی فراهم نباشد.
• تمام سطح‌ کف سازه آماده بتن ریزی نباشد.
در این صورت چاره ای جز بتن ریزی دو‌ مرحله ای وجود ندارد. اما نکته‌ ای که در این میان حائز اهمیت است، دقت به نکات ضروری قطع بتن ریزیست. در واقع پای مقاومت ساختمان در میان است.

بتن ریزی فونداسیون در هوای سرد

 

متاسفانه این حقیقت دارد که در آب و هوای سرد، میزان مقاوم سازی بتن فونداسیون کاهش پیدا می‌کند؛ این موضوع در دمای منفی صفر شدت می‌یابد. استفاده از وسایلی مانند دماسنج، ابزار‌های گرماده و پوشش‌های مخصوص بتن کاملا ضروری هستند. دمای تجهیزات بتن ریزی نباید زیر صفر باشد. هر گونه یخ زدگی در سطح میلگرد‌ها و قالب‌ها، نتیجه‌ ای جز عدم پیوستگی بتن نداشته و در نتیجه مقاوم سازی ساختمان به خطر می‌افتد. به علاوه لازم است در فواصل کوتاه مدت، دمای مخلوط بتن را اندازه بگیرید. به طور کلی قبل از هر اقدامی اطلاع دقیق از جزئیات آئین نامه بتن ایران ضروریست.

بتن ریزی فونداسیون سوله

 

بتن مسلح بتنی است که فونداسیون سوله به آن نیاز دارد. این واژه مربوط به بتنی است که با میلگرد ترکیب شده است. با این ترکیب، توان تحمل نیروهای فشاری و کششی فونداسیون افزایش پیدا می‌کند. بدین ترتیب یکپارچگی آن افزایش پیدا کرده و در نتیجه درجه مقاومت آن برای تحمل نیرو‌های وارده از وزن ساختمان بالا می‌رود. پس بتن ریزی فونداسیون سوله حتما باید با این نوع استاندارد انجام شود.

 

بتن ریزی فونداسیون سوله

بتن ریزی فونداسیون نواری

 

فونداسیون‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که یکی از آن‌ها، فونداسیون نواری نام دارد. بتن ریزی فونداسیون نواری زمانی اجرا می‌شود که سازه مورد نظر خیلی بزرگ نیست. البته با توجه به شرایط زمین، بودجه و نوع ساختمان ممکن است بتوان از آن در سازه‌های دیگر نیز استفاده کرد. اولین مرحله این نوع فونداسیون‌، اجرای بتن مگر است. این نوع بتن که ضخامت کمی دارد معمولا پیش زمینه ای برای بتن ریزی اصلی خواهد بود.

بتن ریزی فونداسیون گسترده

 

بتن ریزی فونداسیون گسترده معمولا برای ساختمان‌هایی انجام می‌شود که تعداد طبقات زیادی داشته و وزن نهایی سنگین خواهد بود. ساختمان‌های صنعتی و‌ سازه‌های مهمی‌ مثل پل نیز از این نوع فونداسیون استفاده می‌کنند. البته این نوع بتن ریزی برای زمین‌هایی که خاک سست دارند نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. مانند سایر بتن ریزی‌ها، مراحل آن شامل آرماتوربندی، قالب بندی، تخلیه بتن و … است. مطالب پر بازدید:بتن ریزی سقف 

ضوابط بتن ریزی فونداسیون

 

هنگام بتن ریزی فونداسیون حتما به ضوابط زیر توجه کنید.
• هنگامی که بتن آماده مصرف است در تخلیه آن باید سرعت عمل بالایی داشته باشید.
• بتن ریزی خود را در یک مرحله انجام دهید.
• طوری هماهنگ کنید که میکسرها در زمان معین شده در محل تخلیه آماده باشند.
• به شرایط آب و هوایی در زمان بتن ریزی توجه داشته باشید.
• قبل از بتن ریزی حتما قالب‌های در نظر گرفته شده را اندازه بگیرید؛ چون مکان جایگذاری و تراز بودن آن باید تایید شود.
• قالب‌ها حتما باید توانایی تحمل وزن بتن را داشته باشند و در حین تخلیه، پایداری خود را حفظ کنند.
• تعداد و سایز میلگرد‌ها را بر حسب استاندارد‌ها انتخاب کنید.

طریقه بتن ریزی فونداسیون

 

پیش از هر اقدامی باید مراحل خاک برداری را انجام دهید تا به سطح مقاومی برسید. در وهله بعد باید حدودا ده سانتی متر بتن اولیه بریزید که به آن بتن مگر نیز گفته می‌شود. بعد از انجام مراحل مهم آرماتوربندی و قالب بندی نوبت به تخلیه بتن می‌رسد. برای رقیق کردن مخلوط هرگز از آب استفاده نکنید. پس از این که میزان بتن مورد نیاز را تخمین زدید، دستگاه‌های تخلیه را آماده کنید. عمل تخلیه بهتر است از نقاط دورتر شروع شود. بتن ریزی لایه‌ها را کاملا به صورت یکنواخت انجام دهید و تا زمانی که از تراکم کافی بک لایه مطمئن نشدید، به سراغ لایه بعد نروید.

چک لیست بتن ریزی فونداسیون

 

داشتن یک چک لیست بتن ریزی فونداسیون، هماهنگی و کیفیت کار شما را افزایش می‌دهد. این چک لیست شامل موارد گسترده ای است که برخی از آن‌ها عبارتند از:
• بررسی خاک
• نکات ایمنی خاک برداری و‌ گودبرداری
• کنترل جایگاه قرارگیری آرماتور‌ها
• رعایت استاندارد‌های قالب بندی
• تجهیزات ایمنی نیرو‌ها
• بررسی سایز سنگ دانه‌ها
• بررسی درجه هوا
• شیوه جابجایی بتن
• و …

چگونه می توانم به شما کمک کنم؟
پیمایش به بالا