فونداسیون سوله

فونداسیون سوله

برای ساخت هر نوع بنای ساختمانی از جمله سوله‌ها به فراهم کردن زیربنایی مناسب نیاز است. در واقع قبل از آن که یک بنا ساخته شود، باید پی ریزی آن انجام گیرید. این موضوع در رابطه با سوله‌ها با اصطلاح فونداسیون سوله شناخته می‌شود. یک فونداسیون و پی سوله باکیفیت می‌تواند از تخریب بنا جلوگیری کند؛ بنابراین می توان گفت این بخش از ساختمان یکی از مهم‌ترین اجزاء ساختمان است. همان طور که می‌دانید اجزای مختلف ساختمان به طور کلی دارای وزن بسیار بالایی هستند و فشار زیادی را به زمین وارد می‌کنند، وظیفۀ فونداسیون در ساختمان گرفتن این نیرو فشار و انتقال متوازن آن‌ها به زمین است. همچنین تعدیل کردن فشارهای وارده به ساختمان از طرف زمین نیز به عهدۀ فونداسیون است تا از تخریب و نشست ساختمان جلوگیری کند.

انواع فونداسیون سوله

عوامل بسیاری باید بررسی شود تا بتوان نوع فونداسیون مناسب برای یک سوله را مشخص کرد. به طور کلی می‌توان گفت دسته بندی‌های متفاوتی برای فونداسیون‌های سوله وجود دارد اما رایج‌ترین نوع دسته بندی به شرح زیر است:

انواع فونداسیون سوله

شناژ یا فونداسیون منفرد

به زبانی ساده می‌توان گفت این نوع پی تنها فشار وارد به یکی از ستون‌ها را تحمل می‌کند. در حقیقت در این نوع سازه بارگذاری به حالت فشرده انجام شده و حداکثر فشار سازه به پایۀ ستون‌ها وارد می‌شود.

فونداسیون گسترده

برعکس مورد بالا اگر فشار وارده از طرف سازه به طور متمرکز به یک نقطه وارد نشود و در تمامی سطح زیرین سازه پخش شود، از پی گسترده برای آن سوله استفاده می‌کنند.

مطالب مرتبط:آرماتوربندی فونداسیون سوله

پی نواری

این نوع فونداسیون در سرتاسر سازه به صورت نواری شکل در زیر دیوارها کشیده شده است تا بتواند فشار ناشی از وزن دیوارها را تعدیل نموده و از نشت ساختمان جلوگیری کند.

۷ مرحله اجرای فونداسیون سوله تهران

برای آن که بتوانیم یک فونداسیون سوله با ایمنی بالا طرح ریزی و اجرا کنیم، باید مراحل اجرای آن را بادقت بشناسیم و انجام دهیم. مراحل اجرای سوله را می‌توان در قالب زیر تعریف کرد:

اجرای فونداسیون سوله تهران

1. آزمایش خاک زمین احداثی سوله، ابتدایی‌ترین مرحله است، زیرا در همان ابتدای کار باید مقاومت زمین اندازه گیری شود .
2. تعیین وزن سوله توسط مهندسین باعث می‌شود که آن‌ها نوع فونداسیون را نیز مشخص نمایند.
3. نقشه فونداسیون در قدم بعدی باید آماده شود تا تمام ابعاد کار تعیین شده و مصالح مورد نیاز نیز تخمین زده شود.
4. عوامل مزاحم مانند درخت‌ها باید از زمین حذف و محل دقیق احداث سوله مشخص گردد.
5. خاکبرداری بعد از مسطح کردن زمین و حذف عوامل اضافی قابل انجام است. خاکبرداری باید باتوجه به مقاومت خاک، آب‌های زیرزمینی و غیره مشخص شود.
6. در این مرحله بتن مگر قبل از بتن ریزی اصلی انجام می‌شود که درصد سیمان آن پایین و ضخامت کمی دارد.
7. در مرحلۀ آخر بعد از قالب بندی فونداسیون و تراز کردن فونداسیون، پیچ و مهره‌ها بادقت کار گذاشته شده و در آخر بتن ریزی نهایی انجام می‌شود.

نقشه فونداسیون سوله

برای ساخت یک سوله قبل از اقدام به هر کاری، باید یک نقشه فونداسیون سوله تهیه کنید که مخصوص به سازه مدنظر شما طراحی شده باشد. یک نقشه فونداسیون می‌تواند اطلاعات دقیقی را در اختیار مهندسین ساخت قرار دهد. اطلاعاتی نظیر طول، مساحت، ضخامت مورد نیاز برای بتن، تعداد میلگرد مورد نیاز و غیره می‌توانند در برآورد هزینه‌های اجرای فونداسیون نیز به شما کمک کنند.

نقشه فونداسیون سوله

قیمت اجرای فونداسیون سوله

نمی‌توان یک قیمت واحد را برای اجرای فونداسیون سوله در نظر گرفت، زیرا فاکتورهای بسیاری وجود دارند که تغییر آن‌ها سبب ایجاد تفاوت در قیمت می‌شود. می‌توان این عوامل را این گونه نام برد:
• هزینه خاکبرداری
• هزینه مصالح مورد نیاز
• هزینه میلگرد مورد نیاز برای ساخت فونداسیون
• متراژ سوله مدنظر

محاسبه میلگرد فونداسیون سوله

برای محاسبه میلگرد مصرفی در فونداسیون پی می‌توان از نرم افزارهای مخصوص کمک گرفت. این نرم افزارها با برآورد دقیق هزینه‌ها می‌توانند شما را از میزان هزینه‌های پیشرو مطلع سازند. به جزء نرم افزارهای محاسبه گر، روش‌های محاسبۀ دستی نیز برای محاسبۀ بتن و میلگرد مورد نیاز یک فونداسیون سوله وجود دارد. برای استفاده از این روش‌ها ابتدا باید میلگردهای طولی، عرضی و تقویتی را شناخته و سپس برای محاسبۀ مقدار آن‌ها اقدام کرد. این محاسبات باید توسط یک مهندس سازه برای شما انجام شود تا بتوان به اعداد به دست آمده اطمینان کرد.

چگونه می توانم به شما کمک کنم؟
پیمایش به بالا